Kanporamartxo Eguna Arrigorriaga – 23 Feb 2014

Kanporamartxo 001El proper diumenge 23 de Febrer, alguns planejem una escapadeta a Arrigorriaga per suggeriment d’en Mikel, us deixem la gran explicació que ens ha donat:

Antigament, quan s’aproximava el final de l’hivern i del fred (en basc febrer és “otsaila” que es pot traduir com el mes del fred o també el mes del llop) els baserritarrak s’ajuntaven en llocs coneguts dels pobles per celebrar que s’acabava l’hivern i d’excusa per celebrar un menjar, balls…

A Arrigorriaga, al parc del Mendikosolo, s’ha recuperat aquest costum del país, i es porta fent des de fa ja diversos anys dig this. Es fan fogates amb brases perquè la gent pugui rostir els seus txorizos, txistorras…  i amb un got de sidra (sagardoa) passar una estona agradable, escoltant la trikitrixa, el txistu….

Aquesta celebració és gratuïta, si bé té una fi solidària a través d’alguna ONG i per un preu de 2 euros (més o menys) es compra el txorizo per rostir-ho (la sagardoa va inclosa). la festa comença entorn de les 11,00 hores fins a ben entrat el migdia.

El parc del Mendikosolo, molt prop de l’estació de Renfe del poble i amb amplis aparcaments, és una zona recuperada de les antigues mines de ferro del poble (Arrigorriaga = lloc de pedres vermelles) amb arbrat, taules, estany, zona de jocs….i un berenador on es pot degustar bona carn, pollastres rostits…..

Informació de l’ajuntament d’Arrigorriaga:  http://www.arrigorriaga.net/es-ES/Eventos/Paginas/2014_Kanpomartxo.aspx

Us podeu apuntar al esdeveniment de Facebook: Kanporamartxo Eguna

 

Comments are closed.