Concert Sant Jordi Casal Bilbao amb Catarres i Gatibu 25 Abril 2014

ConcerSantJordiAntzokiEl 25 d’Abril vam celebrar Sant Jordi !!
La sala està plena. Entrant a la sala recordo l’altre cop que vaig entrar a L’Antzokia. Vaig anar a veure un amic que feia una obra de teatre. Però aquest cop el ritme és diferent. No hi han seients. Una senyera i una Ikurrinya presideixen el local. És nit de concert, un Sant Jordi tardiu que celebrem en família.

Després d’una espera, i redescobrir el sabor amarg i bo d’una Voll Damm que em transporta a dos anys enrera quan vaig marxar de la meva Barcelona, comença el concert. Una col·lecció de postals que mostren la vida des del punt de vista del que fa la fotografia.

No hi ha ningú que no es pugui sentir reflectit en varies de les postals que ens mostren els músics, i sobretot quan te les expliquen. L’emoció ens embriaga, i veiem que la vida és més bella i el món menys dolent quan des de la platea cantem amb els somriures més bonics d’aquella nit.

Una gran combinació de força i ballaruca, amb sentimentalisme i il·lusió. No sé quan temps hi vam estar allà. Ni ho sé, ni m’importa. No hi havia qui no gaudís del ritme. Tothom va sentir-se invencible amb algú, i va veure com tots tenim l’espurna del canvi per conquerir la glòria. I tant amenaçar amb un final, aquest va arribar. Lent, arribant on neixen les estrelles.

Però les grans velades no acaben així, i com els bons artistes, aquests músics no són d’aquells que s’amaguen darrere un escenari, intentant no saber res del públic. Vaig tindre el plaer de felicitar a la Roser, però tan demandats de felicitacions estaven que no vaig felicitar a tots i ningú més. Haig de dir, que si a l’escenari es veu una complicitat, unes mirades entre ells, somriures i gestos que demostren l’amistat que porta l’èxit. Fora es veu una humilitat que pot fer plorar a la contrabaixista a l’escenari i cara de perplexitat en felicitar-la al baixar.

Realment, no us vull felicitar, vull fer el que un fa quan realment es gaudeix, donar les gràcies per una vetllada màgica. Gràcies per venir a Bilbao.

 

Comments are closed.